رتبه بندی مجلات بین المللی

اگر بخواهیم مجلات بین المللی را از نظر درجه و اعتبار بررسی کنیم، باید تفاوت موسسات اصلی نمایه کننده مجلات را متوجه شویم. در حالت کلی چهار ایندکس کننده معتبر بین المللی در علوم مختلف عبارتند از شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters)، اسکوپوس (Scopus)، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و در زمینه پزشکی هم پاب مد (PubMed) مهمترین ابزار برای جستجوی پایگاه داده های آزاد (دیتابیس) می باشد

مجلات تامسون (ISI, WOS)

شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters) یک شرکت چندملیتی رسانه‌های گروهی است که زیر مجموعه هایی دارد که یکی از این زیر مجموعه ها پایگاه Web of science می باشد، پایگاه (Web Of Science (WOS یک نمایه استنادی علمی است که توسط تامسون رویترز ایجاد شده است که جستجوی استنادی جامع را فراهم می‌کند. به صورت عامیانه و متداول مقالاتی که در این پایگاه نمایه می شوند به مقالات ISI شهرت یافته اند، WOS دو نوع مجله دارد که یکی دارای ایمپکت فاکتور بوده و دیگری بدون ایمپکت فاکتور هستند، به مجلاتی از WOS که دارای ایمپکت فاکتور هستند مجلات JCR گفته می شود و به مجلات بدون ایمپکت فاکتور، مجلات ISI Listed گویند. می توان گفت تقریبا 80 درصد از مجلات ISI رایگان هستند و هیچ هزینه ای بابت چاپ مقاله دریافت نمی کنند. برخی از این مجله به صورت دسترسی باز منتشر می شوند. تصمیم درخصوص دسترسی باز بودن مقاله در مرحله نهایی چاپ مشخص می شود و تاثیری بر روند داوری ندارد. 

جهت ارسال سفارش ترجمه و ویراستاری کلیک کنید.

مجلات اسکوپوس (Scopus)

حال به بررسی موسسه اسکوپوس می پردازیم، اسکوپوس یکی از نمایه‌های استنادی معتبر و شناخته‌شده‌است که اطلاعات کتاب‌شناختی حدود 56 میلیون سند را در خود جمع‌آوری کرده‌است. اسکوپوس اطلاعات محصولات حدود ۵ هزار ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای داده‌است. در مجموع اسکوپوس اطلاعات  بیست هزار مجله علمی پژوهشی را در خود نمایه کرده‌است. اسکوپوس(Scopus) یکی از محصولات الزویر(Elsevier) است که استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه دارد. مقاله باید کیفیت بسیار زیادی داشته باشد تا از مرحله داوری این ژورنالها عبور کند. یک مقاله اسکوپوس استاندارد و چهارچوب مشخصی همانند سایر مقالات علمی و معتبر در دنیا دارد. و ساختار منسجم و یکپارچه ای دارد. برای اینکه مقالات علمی قابل پذیرش و چاپ در ژورنالهای معتبر باشند باید به بهترین نحو ویرایش و ترجمه شوند.

جهت ارسال سفارش ترجمه و ویراستاری کلیک کنید.

مجلات پاب مد (PubMed)

پایگاه پابمد PubMed پایگاهی ویژه برای رشته ‌های علوم پزشکی محسوب می شود  که میلیون ‌ها مقاله از مجلات مختلف را که نمایه PubMed شده اند منتشر می‌ کند. آرشیو مقالات در اختیار کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در موسسه ملی سلامت (National Institutes of Health) است. این موسسه سیستم دریافت مقالات با نام NIH Manuscript Submission system هم داراست. مقالاتی که در یکی از مجلات نمایه شده در PubMed پذیرش می گردند به روش های متعددی در پایگاه PubMed منتشر می ‌شوند. از روش های انتشار مقالات در PubMed آن است که مقالات چاپ شده توسط ناشران به صورت کاملا مستقیم به پایگاه PubMed ارسال می شوند.

جهت ارسال سفارش ترجمه و ویراستاری کلیک کنید.

مجلات ISC

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی می‌باشد. پس از تامسون و اسکوپوس، ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب می شود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند.

جهت ارسال سفارش ترجمه و ویراستاری کلیک کنید.