مقاله چیست؟

مقاله روشی برای تبادل اطلاعات و آگاه کردن دیگران از نتایج تحقیقات انجام گرفته ، می باشد. انتشار مقالات علمی در واقع راهی است که یک محقق نتایج کار تحقیقاتی خود را با دیگر محققان و یا دانشمندان به اشتراک می گذارد و یا کارهای تحقیقاتی سایر محققان را در قالب یک مقاله مروری ارائه می نماید.

تمامی مقالات علمی دارای یک ساختار تعریف شده مشخصی هستند که شامل:

1عنوان

2-نام نویسنده یا نویسندگان

3-اطلاعات تماس

4-چکیده

5-  واژگان کلیدی

6مقدمه

7مبانی نظری تحقیق

8روش تحقیق

9-یافته های تحقیق

10-بحث و نتیجه گیری

11-فهرست منابع

چگونه مقاله نویس خوبی شویم؟

1-مقاله های زیادی بخوانید:اگر می‌خواهید موفق باشید فقط کافی است کارهایی که افراد موفق انجام داده‌اند را تکرار کنید. برای اینکه مقاله نویسی را شروع کنید باید ابتدا مقالات بسیاری را در زمینه تخصصی خودتان بخوانید. می توانید برای شروع به سایت sid.ir بروید و با جستجوی یک موضوع آسان در رشته خود چند مقاله کامل را بصورت رایگان دانلود کرده و بخوانید.

2-یک پژوهش را عیناً تکرار کنید: شما می‌توانید یک مقاله را انتخاب و عیناً آن را انجام دهید. این کار در دنیای علم بسیار مرسوم است چرا که هر پژوهشی باید بارها تکرار شود تا بتوان در مورد آن با قطعیت نظر داد. شما می‌توانید ابزارها و پرسشنامه‌های آن پژوهش را دوباره اجرا کرده و مطابق با آن مقاله، خودتان شروع به نوشتن مقاله کنید.

3-از همایش‌ها شروع کنید: همایش‌ها را می‌توان یک کلاس آموزش مقاله نویسی دانست. بسیاری از دانشجویان مقاله نویسی را از ارسال مقاله برای همایش شروع می‌کنند.. یکی از همایش های در حال برگزاری را  انتخاب کنید و یک مقاله هر چند ضعیف را برای آن ارسال نمایید. حداکثر چیزی که از دست خواهید داد این است که مقاله شما رد خواهد شد. همچنین می‌توانید در چند همایش بدون ارائه مقاله شرکت کنید.

4-هرچه زودتر یک مقاله بد بنویسید: منظور ما این است که نوشتن یک مقاله هر چند که ضعیف و بسیار ابتدایی باشد، از ننوشتن آن بهتر است. حتی می‌توانید همین امروز یک مقاله بنویسید.

5- از دانشجویان و همکلاسی های دیگر کمک بخواهید: یک مقاله را با قلم خود بنویسید. از یک دانشجو یا همکلاسی که قبلاً مقاله نوشته است بخواهید مقاله شما را بخواند و اشکالات آن را به صورت کامنت برای شما بنویسد. این کامنت‌ها بهترین ابزار برای یادگیری مقاله نویسی هستند و شما با استفاده از این روش یک مقاله نویس عالی خواهید شد.

6-چارچوب مقاله تهیه کنید: اکثر مقالات ساختار استانداردی دارند. فقط کافی است ساختار یک مقاله را پیدا کنید و مطالب تان را در آن بنویسید.

7- زیاد کمال طلب نباشید: قرار نیست همه کارهای یک مقاله را به تنهایی انجام دهید. لازم نیست حتماً تمام نرم افزارهای آماری را بلد باشید تا یک مقاله بنویسید. اگر قرار بود یک نفر به تنهایی مقاله بنویسید پس چرا اکثر مقالات چندین نویسنده دارند؟ حتی بسیاری از پژوهشگران بسیار مطرح هم نرم افزارهای آماری را بلد نیستند. بنابراین سعی کنید از دوستان‌تان کمک بخواهید و اولین مقاله را به صورت تیمی بنویسید.

8- کارگاه مقاله نویسی شرکت کنید: لازمه شرکت در کارگاه مقاله نویسی این است که اصول اصلی آن را یاد بگیرید و سپس برای تکمیل دانش خود در آن کارگاه شرکت کنید.

جهت شرکت در کارگاه های مقاله نویسی کلیک کنید.